top of page

Bakt røye og sjøkreps med søtpotetkrem

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

2 røyer à 800 g
Salt og pepper
1 ltr vann
4 ss salt
4 store sjøkreps

1 søtpotet
1 dl rømme

4 bok choi eller pak choi
2 ss smør
Salt
2 ss chiliolje

Filitér røye, men la skinnet sitte på. Ha salt og pepper på fisken. Kok opp 1 ltr vann med 4 ss salt. Blansjér krepsen i 30 sek. Ha deretter krepsen i isvann og skrell halene. Legg en hale på hver fiskfilet og rull sammen, med skinnet ut. Bak i ovn på 160 °C i ca 20 min.
Kok søtpotet til den er mør. Ta av skallet og miks poteten med rømme til en glatt krem. Smak til med salt og pepper.
Rens og vask bok choi og surr sakte i smør. Ha på salt. Anrett på varme tallerkener med chiliolje.

Det går an å bruke andre typer fisk og skalldyr til denne retten.

Bold Title

bottom of page