Bakt laks med skinke
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
600 g laksefilet
Olivenolje
2 ss sennep, grov
2 ss crème fraîche
4 skiver spekeskinke
2 dl yoghurt naturell
1 agurk
2 fedd hvitløk
1 lime
1 rødløk
1 sitron
1 mango
2 cm rød chili
400 g nypoteter
Salt
2 ss sennep, grov
1 ss crème fraîche
Del fisken i fire like store stykker og legg dem over i en ildfast form med litt olje. Bland sammen sennep og crème fraîche. Smør et tynt lag på hver av fiskestykkene. Legg på en skive med skinke og bak fisken i ovn på 200 °C i 8-10 min.
La yoghurten renne av seg 20 min i et kaffefilter. Kutt agurk i tynne strimler. Press hvitløksfeddet og bland med agurk og yoghurt. Smak til med saft av en lime.
Finkutt rødløken. Press over saft av en sitron. Finkutt mango og mos det sammen med finkuttet rød chili.
Kok nypoteter i lettsaltet vann. Sil av vannet og damp dem tørre. Rør inn sennep og crème fraîche.