top of page

Bakt gjedde med sesamfrø

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

600 g gjeddefilet
1 eggehvite
2 dl fløte
6 – 8 spinatblader
1 ss sesamfrø
600 g mandelpoteter
1 egg
12 miniartisjokker
2 dl hvitvin
2 ltr kalvekraft
3 ss smør
1 ts maisenna
Salt og pepper

Fiskefarse: 200 g rent gjeddekjøtt og 1 eggehvite kjøres på full fart i hurtigmikser. Tilsett 1/4 ts salt og spe med fløten. Kjør farsen glatt, men ikke så lenge at den blir varm.

Bakt gjedde: Fjern hovedstilken av spinaten og forvell bladene raskt. Legg gjeddefiletene på en langpanne eller i en ildfast form og dekk dem med spinatblader.
Smør et godt lag med gjeddefarse over bladene og dryss sesamfrø på farsen.
De innbakte filetene stekes under grillelementet i forvarmet ovn i 8 – 10 minutter.

Potetblinis: Skrell mandelpotetene og kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og damp potetene tørre. Mos dem godt, rør inn smør og smak til med salt og pepper. Avkjøl puréen til romtemperatur og rør inn en eggeplomme.
Stivpisk eggehviten og skjær den forsiktig inn. Form små pletter av massen og stek dem gylne i en teflonpanne i 2 – 3 minutter.
Like før servering varmes plettene på en langpanne i ovnen.

Grønnsaker: Artisjokkene skrelles slik at kjernen på stilken er i behold. Fjern «hårene». Kok 4 artisjokker møre i usaltet vann, hell av vannet og tilsett 1 ss smør. Kjør glatt med en stavmikser.
De øvrige artisjokkene stekes brune og møre i olivenolje. Smak til med salt og pepper.
Bevar stilken hel på 4, kutt den av på de andre.

Saus: Hvitvinen kokes ned til det halve. Tilsett kalvekraft og la sausen koke ned til 4 dl. Sil og hell tilbake i kjelen. Rør inn 2 ss smør før servering. Jevn evt med maizenna.

Servering: Legg en avskåret artisjokk som bunn, legg på en god skje artisjokkpuré og topp med en artisjokk stående opp-ned (med stilken opp). Legg gjeddefileten pent på tallerkenen og lag en stabel av potetpletter ved siden av.
Sausen fordeles i striper.

Bold Title

bottom of page