top of page

Bakt fjellørret med grønn chilismørsaus, rogn, rugbrød og fennikel

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Vanskelighetsgrad: Ganske enkel

Tid: 45 minutter

2 fjellørret, fileter
2 dl fløte
1 grønn chili, finhakket
1 pt koriander,
finhakket
200 g meierismør, mykt og i terninger
1 sitron, saften
Maisenna
1 glass lakserogn
2 skiver rugbrød
1 fennikel, i tynne skiver
1 ss sitronolje
1 ts srirachasaus
1 lime, saften

Salte og pepre fjellørreten og legg den på et stekebrett. Stek fisken i ovnen på
165 grader i 15 minutter. Kok opp fløte, og ha i chili og koriander. La det trekke i
10 minutter. Kjør sausen glatt med en stavmikser, og jevn den med maisenna til den er passe tykk. Tilsett smør og smak til med sitronsaft. Ha i rognen rett før servering. Smuldre rugbrødet og stek det gyllent i en panne. Mariner fennikelen i sitronolje, srirachasaus og limesaft.

Bold Title

bottom of page