Bålrøkt fjellørret med fløte og brunet smør
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1-2-4 hele fjellørret, avhengig av størrelsen
Salt og sukker
Friske einebærkvister
125 g smør til bruning
1 1/2 dl fløte
Salt
2 never finhakket gressløk, ramsløk, purre, rødløk el.
annen løk, eller en blanding
Ev. ørretrogn
Rens fisken og legg den i rikelig med salt og sukker i ca. 10 minutter
(noe lenger hvis fisken er stor). Saltet og sukkeret trekker vann ut
av fisken og fremhever smaken. Fyr opp grillen.
Skyll av salt og sukker i kaldt vann og tørk fisken godt. Grill fisken
og fôr glørne med friske einerkvister hele tiden, slik at fisken både blir
varmebehandlet og får røyksmak. Det gjør ikke noe om det kommer
aske og glør på fisken. Skinnet fjernes ved servering.
Brun smøret i en kjele og sett det til side. Kok opp fløten og reduser til
det så vidt tykner. Smak fløten til med salt og det brune fra smøret.
Hold det romtemperert frem til servering.
Vinanbefaling: Zuccardi Polígonos Verdejo, Mendoza, Argentina