top of page

Asiatisk ribbegryte
Fritt tolket etter favorittoppskriften til Formann Mao

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

15 porsjoner


15 porsjoner

Ingredienser:

Dette trenger du
5 kg ribbe, delt i ganske store biter
Olje til bruning
Ca 1 l kyllingbuljong
5 dl soyasaus
5 stjerneanis
5 kanelstenger
4 hele hvitløk
2 chili
2 sitrongress (eller biter av sitronskall)
Aluminiumsfolie

Denne gryten lager man enklest i ovnen.

Legg ribbebitene i en eller to langpanner; unngå at bitene ligger over hverandre.

Hell over kyllingbuljong og legg på krydderiene. Dekk med aluminiums-folie.

Bak 2,5 timer i ovnen på 200 °C. Ta av folien. Hell kraften over i en kjele og kok opp.

Skum vekk fett. Jevn kraften med ørlite Maizena. Sil tilbake over ribbe-bitene.

Varm forsiktig opp igjen i ovnen før servering.

Ribben serveres med endivesalat, chilisaus og god ris, aller helst en kortkornet variant fra Japan eller Kina (sushiris). Og masse fersk gressløk

Bold Title

bottom of page