Asiatisk ribbegryte
Fritt tolket etter favorittoppskriften til Formann Mao

INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
15 porsjoner
15 porsjoner
Ingredienser:
Dette trenger du
5 kg ribbe, delt i ganske store biter
Olje til bruning
Ca 1 l kyllingbuljong
5 dl soyasaus
5 stjerneanis
5 kanelstenger
4 hele hvitløk
2 chili
2 sitrongress (eller biter av sitronskall)
Aluminiumsfolie
Denne gryten lager man enklest i ovnen.
Legg ribbebitene i en eller to langpanner; unngå at bitene ligger over hverandre.
Hell over kyllingbuljong og legg på krydderiene. Dekk med aluminiums-folie.
Bak 2,5 timer i ovnen på 200 °C. Ta av folien. Hell kraften over i en kjele og kok opp.
Skum vekk fett. Jevn kraften med ørlite Maizena. Sil tilbake over ribbe-bitene.
Varm forsiktig opp igjen i ovnen før servering.
Ribben serveres med endivesalat, chilisaus og god ris, aller helst en kortkornet variant fra Japan eller Kina (sushiris). Og masse fersk gressløk
