top of page

Ash reshteh - Iransk bønne- og nudelsuppe

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

8

Tid: 2,5 timer

50 g kikerter
100 g sortøyebønner
(black eyed beans)
50 pintobønner
100 g grønne linser
200 g spinat, grovhakket
2 dl koriander og persille, hakket
800 g fersk reshteh
2 løk
Matolje
1 ts gurkemeie
6 hvitløkfedd, hakkede
2 ss valnøtter
1 ss tørket peppermynte
Tyrkisk yoghurt
Salt og pepper

Nudler:
2 dl hvetemel
4 ss olje
1 ts salt
1 ts karri
1 dl vann

Legg kikerter, bønner og linser i vann kvelden før. Hell av vannet og ha dem over i en kjele. Dekk med vann, ca. 2 liter, og la det koke til de er myke. Tilsett spinat og krydder og la det koke i 10 minutter til. Tilsett reshteh litt etter litt mens du rører i gryten. La det koke i 20 minutter under omrøring. Smak til med salt og pepper. Hakk løken og stek den i olje. Tilsett gurkemeie og hakket hvitløk. Ta gryten av varmen og tilsett valnøtter og tørket mynte. Rør halvparten av løkblandingen i gryten med bønner og linser. Ha resten i en bolle som serveres ved siden av. Server gryten med tyrkisk yoghurt til.

Nudler (reshteh):
Elt sammen alle ingrediensene i en bolle. Dryss rikelig med mel på benken, og ha deigen på benken. Form deigen til en bolle og trykk den flat med håndflaten. Dryss rikelig med mel over. Kjevle ut deigen til en tynn lefse. Strø mel over og brett den til en avlang firkant. Skjær den i ½ cm brede strimler. Skill de lange spagettistråene (reshteh) fra hverandre og dryss på mer mel.

Bold Title

bottom of page