Appelsin- og sennepsglasert ytrefilet av svin
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
600 g ytrefilet av svin
Salt og pepper
Olje til steking
2 appelsiner
2 ss sennep, grov
2 rødbeter
Saft av 3 appelsiner
Saft av 2 sitroner
2 stjerneanis
1 kanelstang
2 ss smør
Salt
2 skorsonnerøtter
1 brokkoli
1 dl crème fraîche
Salt
4 piementos eller pequilopepper
Ha salt og pepper på kjøttet. Brun på alle sider i en panne med olje. Stek videre i ovn på 160 °C i 10-12 min. Kok saft av appelsiner til sirupkonsistens. Visp inn sennep. Pensle ytrefileten med blandingen før den skjæres opp.
Skrell rødbeter og kutt i biter. Kok bitene helt møre i appelsin- og sitronsaft, med anis og kanel i. Ta ut krydderne og kjør alt sammen med smør i en blender. Smak til med salt.
Vask og skrell skorsonnerøtter. Del dem i to og kok møre sammen med rødbeter.
Del brokkoli i buketter. Kok helt møre i lettsaltet vann. Sil av vannet og kjør til puré med crème fraîche. Smak til med salt. Fyll piementosene med brokkolipuré. Varm 5 min i ovn på 180 °C ved servering.
Fordel suppen på fire skåler. Del kjøttet i biter og anrett i suppen med piementos. Legg i skorsonnerot og servér straks.