top of page

Andeconfitsalat med bakte beter og chèvre

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

2

Confiterte lår av stokkand
8 andelår med skinn,
men plukket for fjær
8 hele sorte pepperkorn
4 einebær
2 fedd hvitløk
1 kg grovt salt
1 kg andefett
1 kvist timian
2 laurbærblad

Betesalat
500 g beter, gjerne i forskjellige farger
1 dl smeltet andefett
Salt og pepper
1 ss finhakket rosmarin
1/2 fedd finhakket hvitløk
1 dl hvitvinseddik
1 håndfull almefrø
100 g chèvre
1 ss fin dijonsennep
1/2 dl ekstra virgin olivenolje
2 ss hvitvinseddik
1 ss akasiehonning
1 håndfull rødbetespirer

Confiterte lår av stokkand
Knus pepper, einebær og hvitløk i en morter og gni andelårene med det. Legg dem i grovt salt så det dekker, og sett det kjølig over natten. Børst av saltet, og smelt andefettet i en gryte. La kjøttet, timian og laurbærbladene surre i fettet på svak varme i ca. 3 ­timer. Plukk kjøttet fra lårene og ha det i litt fett så det ikke tørker. Lårene kan også dekkes med fett og oppbevares i kjøleskapet i flere måneder. Det er en fin måte å konservere kjøttet på hvis man har hatt noen gode jakt­dager. Oppskriften kan også brukes på alle typer hønsefugler som gjess osv.

Betesalat
Skrell betene og skjær dem i tynne ­skiver. Vend dem i andefett, salt, ­pepper, rosmarin, og finhakket hvitløk. Legg dem i bunnen av en rund, ildfast form. Stek dem i ovnen på 160 °C i ­30-45 minutter til betene er møre.
Av­kjøl dem på benken. Vask almefrøene i iskaldt vann og la dem renne av. Bryt chèvren i små biter. Pisk sammen ­sennep, ­olivenolje, eddik og honning. Smak til med salt og pepper. Bland lunt andekjøtt, chèvre, almefrø og ­rødbetespirer og anrett det på toppen av ­betene. Drypp over dressingen.

Bold Title

bottom of page