Andeconfit med blomkål og rødvinssaus
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
2
2 store syltede andelår/andeconfit
1 stor sjalottløk
2 dl rødvin
3 dl innkokt okse- eller kalvekraft
Litt smør
1 liten gul eller hvit blomkål
2 hvitløkfedd
2 stilker frisk rosmarin
2 ss andefett (bruk fettet rundt andelårene)
½ sitron
1-2 ss flytende honning
1 håndfull valnøtter
Salt, kvernet pepper og en klype sukker
Finhakk sjalottløken og ha det i en liten kjele.
Tilsett vinen og la det koke inn til , tilsett kraften og la det småkoke i 5 minutter. Visp inn smøret og smak sausen til med salt, pepper og en klype sukker. Jevn eventuelt sausen med litt maisenna. Del blomkålen i to og legg den i en ildfast form sammen med andelårene. Fordel knust hvitløk, rosmarin og andefett over
både blomkål og andelår. Press over sitronsaft og drypp over honning. Krydre godt med salt og pepper.
Bak det i ovnen på 200 °C til blomkålen er mør, ca. 20-30 minutter. Ta blomkålen opp av formen, skru ovnen på grill og grill lårene med skinnsiden opp i ca. 5 minutter til skinnet er sprøtt og gyllent. Rist valnøttene i tørr stekepanne. Servér andelårene med bakt blomkål, ristede valnøtter og rødvinssaus.