Andebryst med rødbetekaramell og blå kongo
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
600 g blå kongo-poteter
1 ss smør
1/2 dl melk
Salt og pepper
2 rødbeter
4 ss sukker
1 dl rødvin
4 andebryst
Salt og pepper
12 minimais
1 ss olje
1 rød chili i ringer
Litt friske urter til pynt
Bak poteter i ovn på 180 °C i ca 40 min til de er møre. Skrell potetene og mos med smør og melk. Smak til med salt og pepper.
Skrell rødbeter og skjær i terninger. Ha terningene i en kjele sammen med sukker og rødvin. Kok til rødbetene er møre og væsken er sirupaktig.
Snitt skinnet på andebrystene. Krydre med salt og pepper. Stek brystene i stekepanne til de har en kjernetemperatur på 58 °C. La hvile før de skjærers opp. Rist mais i olje sammen med chili. Skjær biter av andebryst og servér med potetmos, rødbetesaus og mais. Pynt med friske urter.
Brun evt andebrystet i stekepanne og etterstek i ovn på 180 °C.