Andebryst med plomme-/pasjonfruktsaus
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
2
10 små poteter
Havsalt
1 andebryst
Salt og pepper
1 dl sukker
1 dl rødvineddik
2 røde plommer, kuttet i firkanter
2 pasjonfrukt
2 ss sennep, grov
Frisk salat
Legg poteter i en ildfast form. Dekk de helt med havsalt. Sett formen i ovn på 200 °C i 25-35 min.
Lag rutemønster i fettsiden på andebrystet. Gni det godt inn med salt og pepper. Legg brystet med fettet ned i en panne og sett på varm plate. Stek på middels varme til fettet er sprøtt og gyllent. Legg over i ildfast form og stek videre 5 min i ovn på 180 °C. La kjøttet hvile 10 min før det serveres.
Smelt sukker til karamell. Tilsett rødvineddik og kok til halvparten. Ha i plommer og frø fra pasjonsfrukt. Kok til sirupkonsistens. Rør inn 1 ss av andefett i sausen rett før servering. Smak til med litt salt.
Skrap vekk salt av potetene. Vend dem i sennep før de serveres. Pynt med frisk salat.
Servér med en rotpuré ved siden av av. F eks persillerotpuré smakt til med litt smør og vaniljefrø.