top of page

Andebryst med pære- og limepuré

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

2

Tid: 30 minutter

1 andebryst
2 stilker rosmarin
2 pærer
1 lime
2 dl fløte
1 dl vann
100 g smør
50 g hasselnøtter, grovhakkede
Salt og pepper

Brun andebrystet i smør i en stekepanne. Krydre med salt og pepper og legg andebrystet i en ildfast form med litt smør og rosmarin. Stek andebrystet i ovnen på 180 °C i ca. 7-10 minutter. Ta det opp av formen, og la det hvile i 10 minutter på kjøkkenbenken. Skrell pærene og skjær den ene i biter. Del limen i fire. Ha pærer, limebåter, 1 dl fløte og 1 dl vann i en kjele, og kok det til pærene er møre. Sil av væsken og ta ut limebåtene og den ene hele pæren. Kutt den hele pæren i to og stek den videre i en grillpanne. Kjør de kokte pærebitene og ca. 50 gram smør med en stavmikser. Spe med resten av fløten til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. Brun resten av smøret i en stekepanne og tilsett hasselnøttene. La dette stå på svak varme til du skal bruke dem. Skjær andebrystet i skiver og server med stekt pære, pærepuré og hasselnøtter.

Rene proteiner i form av andekjøtt, som her utgjør hoveddelen av måltidet, er sjelden noe problem å ha sammen med litt karbohydrater. De kommer her i form av pære. Mange bruker appelsin til and, men ved å bruke pære som det lille søte elementet, tar man retten i en mer nordisk retning. Vil du kvitte deg med noen av karbohydratene, kan du beholde den stekte pæren, men droppe pærepureen.

Rødvin
Frukt kombinert med proteiner skaper alltid en utfordring for vinen. Det er fordi fruktigheten i vinen må overgå fruktigheten i maten for at vinen med syrer og eventuelle garvestoffer ikke skal kjennes surere ut. Men når man som her har fett i form av smør, og syre i form av lime i pærepureen, gjør det det enklere å balansere syre og sødme. En god Pinot Noir, gjerne fra California, Sør-Afrika eller Patagonia i Argentina har den lille ekstra dosen med fruktsødme som gjør at man nesten er garantert en god match. Copain fra California, Creation fra Sør-Afrika og Verum Patagonia Pinot Noir.

Bold Title

bottom of page