top of page

Andebryst med pære- og limepuré

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

2

1 andebryst
2 pærer
1 lime
2 dl fløte
1 dl vann
Salt og pepper
2 stilker rosmarin
100 g smør
50 g hasselnøtter, grovhakkede

Brun andebrystet i smør i en stekepanne.
Krydre med salt og pepper og legg andebrystet i en ildfast form med litt smør og rosmarin.

Stek andebrystet i ovnen på 180°C i ca. 7-10 minutter. ta andebrystet opp av pannen og la det hvile i 10 minutter på kjøkkenbenken.

Skrell pærene og skjær dem i biter. Del limen i fire. Ha pærer, lime, 1 dl fløte og 1 dl vann i en kjele, og kok det til pærene er møre. Sil av vannet og ta ut limebåtene.
Kjør de kokte pærene og ca. 50 g smør med en stavmikser. Spe med resten av fløten til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

Brun resten av smøret i en stekepanne og tilsett hasselnøttene. La dette stå på svak varme til du skal bruke dem.
Retten kan serveres med saltbakte poteter.

Bold Title

bottom of page