top of page

Andebryst med appelsin og timianglaserte gulrøtter

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Ca 800 g andebryst
Salt og pepper

10-12 små gulrøtter
2 ss olivenolje
1 dl ferskpresset appelsinjuice
1 appelsin, fileter
1 ss smør
4 ss frisk timian, finhakket

Dine favorittpoteter til servering

Snitt ned i andefettet i fine strimler, salte og pepre andebrystene. Varm en panne med litt olje og stek andebrystene med skinnsiden ned i ca. fem min til fettet smelter og skinnet blir brunt og sprøtt. Stek brystene ett min på kjøttsiden. Etterstek brystene i ovn i fem min ved 180 °C. La dem hvile i 30 min på et lunt sted.
Skrell gulrøttene og kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og damp tørre. Ha i olivenolje og brun gulrøttene lett. Tilsett appelsinjuice og appelsinfileter. Kok inn til det tykner lett. Rør inn smør og timian ved servering.
Ved servering pensles brystene med honningen og varmes i tre min i ovn ved 225 °C med grillelementet på. Skjæres i skiver og anrettes med garnityret.

Bold Title

bottom of page