top of page

Andebryst

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

800 g andebryst
800 g nypoteter, små
Olje
Salt og pepper
300 g søtpoteter
2 ss smør
3 dl portvin
3 ltr kylling- eller andekraft
4 kumquat

Rut andebrystet i fettet med en skarp kniv og brun kjøttet på alle sider i en tørr stekepanne. Stek i ovn ved 78 °C til kjernetemperaturen er 56 °C (bruk steketermometer).
Vask nypotetene godt og del dem i to med skallet på. Ha litt olje, salt og pepper i en langpanne og stek potetene ved 200 °C i ca 30 min. Skrell søtpotetene og kok dem møre i vann. Hell av vannet, mos potetene, tilsett smør og kjør alt til purè med en mikser. Smak til med salt og pepper.
Kok inn portvinen til det halve. Tilsett kraften og kok inn til ca 5 dl ferdig saus. Kumquaten finhakkes og has i sausen umiddelbart før servering.

Bold Title

bottom of page