top of page

And med Tommypotet

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

2 store andebryst
1 pære
1 ss sukker
600 g mandelpotet
2 ss smør
Salt og pepper
150 g skogssopp
100 g spinat
1 sammenslått egg til pensling
1/2 ss valmuefrø

Bryst: Andebrystet rutes i skinnet med en skarp kniv. Brun brystene raskt i glovarm panne uten stekefett. Stek dem deretter i ovn ved 80°C til kjernetemperaturen er 56°C (bruk steketermometer).
Pærekompott: Skrell pæren og del den i terninger. Tilsett 1 ss sukker og kok bitene møre i litt vann. Vannet skal koke helt inn, dette skal bli en siruplignende kompott.
Potetpuré: Skrell potetene og kok dem møre. Hell av vannet, mos potetene til puré og rør inn smør. Krydre med salt og pepper
Purépølse: Del soppen i små biter og stek dem gylne i smør. Bland soppen i 50 g av potetpuréen. Forvell spinatbladene. Stryk resten av potetpuréen utover et bakepapir i et rektangel, ca 12 cm langt. Legg spinatblader på midten og sopp/puré-blandingen oppå. Rull sammen til en pølse. Pensle med egg og strø over valmuefrø. Stek pølsene lynraskt under grillelementet til de er gylne.
Servering: Skjær andebrystet i gode skiver og legg på tallerkenen. Legg et par skiver av den fylte purépølsa oppå, og topp retten med en god skje pærekompott.

Bold Title

bottom of page