top of page

And med gåselever

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

800 g andebryst
700 g poteter
Salt og pepper
Olivenolje
2 dl appelsinsaft
3 ltr kylling- eller andekraft
1 appelsin
150 g gåselever
100 g moreller

Rut andebrystet i fettet med en skarp kniv og brun kjøttet på alle sider i en tørr stekepanne. Stek i ovn ved 78 °C til kjernetemperaturen er 56 °C (bruk steketermometer).
Potetene skjæres i tynne båter og vendes i salt, pepper og olje. Stek i langpanne eller ildfast form ved 200 °C ca 30 min.
Kok inn appelsinsaften til det halve. Tilsett kraften og kok inn til ca 5 dl ferdig saus. Lag tynne strimler av appelsinskall og ha dem i sausen de siste 3 min av koketiden.
Del gåseleveren i skiver på ca 1 cm og kutt disse i biter. Krydre med salt og pepper. Stek leveren i glovarm, tørr panne noen sekunder på hver side. Morellene deles i 2 eller 4 (steinen fjernes). Strø over retten ved servering.

Bold Title

© 2025 by Inkognito AS.

Artisjokksalat med ricottakrem

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page