top of page

Amerikansk bønnesuppe med avokado

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

10

Tid: 3 timer

Bønnesuppe:
1 liten boks chipotlechili i adobosaus
2 ss olivenolje
2 gulrøtter
2 løk
4 fedd hvitløk
2 dl rødvin
2 jalapeñopepper, hakket og uten frø
½ kg tørre, svarte bønner (ikke bløtlegg)
2 l grønnsakkraft
1 ss tørket oregano
2 laurbærblad
1 ss fint salt
1 ts nymalt svart pepper
Rødvinseddik

Til servering:
1 liten rødløk
2 lime, saften
2 ss sukker
Rømme
Korianderblader
Chili
Avokado

Kjør chipotlechili med saus glatt i en blender. Varm olivenoljen på middels varme i en stor gryte. Hakk gulrøtter og løk og finhakk hvitløken. Ha det i gryten og stek det under omrøring til alt er mykt, men ikke brunt, ca. 5-8 minutter. Hell på vin og la det småkoke til vinen nesten har kokt inn. Tilsett jalapeños og 2 ts av chipotlepureen. Stek det i noen minutter. Tilsett de tørkede bønnene, kraft, oregano og laurbærblad. Rør, kok opp og la det koke i 10 til 15 minutter. Reduser varmen til det småkoker og la det småkoke delvis tildekket til bønnene er akkurat møre, 1 til 2 timer. Rør av og til og tilsett varmt vann etter behov så suppen ikke blir for grøtete. Tilsett salt og pepper og fortsett å koke til bønnene er myke. Gjør i stand tilbehøret i mellomtiden. Smak til suppen med salt, pepper, noen dråper rødvinseddik og en klatt chipotlepuré rett før servering. Skrell og skjær løken i tynne skiver og bland dem med limesaft og sukker. Mariner det mens suppen koker. Server suppen i dype suppeskåler. Topp hver porsjon med lettsyltet rødløk, rømme, korianderblader, chili i tynne skiver og avokado i skiver.

Bold Title

bottom of page