top of page

Agurksuppe med ramsløk, rømme og røkt ørret

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

1 agurk
4 ramsløkblad eller 1 vårløk
Ev. noen basilikum- eller peppermynteblader
1 ss olivenolje
1 dl lettrømme
1 skive landbrød, daggammelt
Ev. 1 dl eplejuice eller tørr hvitvin
Salt og pepper

Til servering:
4 ss rømme
Noen skiver kald- eller varmrøkt ørret
Agurkkuler eller terninger
Krutonger
Ramsløkblomster og
friske urter

Kutt opp agurk og ramsløk i mindre biter og ha dem i en blender sammen med urter, olje, rømme og landbrød. Miks godt sammen.
Ha ev. litt eplejuice eller vin i suppen hvis du synes den er for tykk.
Sett suppen kaldt, og smak til med salt og pepper rett før servering.
Bre litt rømme på kanten av fire dype tallerkener. Anrett resten av ingrediensene på rømmen, og hell opp suppe. Tilbehørene kan også serveres i suppen.

Tips: Hvis du ikke har mulighet for å røke din egen fisk så kan du gjerne servere gravet ørret i denne oppskriften.

Bold Title

bottom of page