Agurksalat med reker, kylling og svin
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Dressing:
2 lime, saften
3 ss sukker
3 ss fishsauce
2 ss vann
1-2 chili, hakket
2 agurker
1 gulrot, finraspet
2 1/2 ts salt
1 ts sukker
1 kyllingbryst, saltkokt
1 svinekotelett, saltkokt
100 g scampi, kokt
4 ss peanøtter, ristede
1 ss sesamfrø, ristede
Dressing: Rør sammen ingrediensene til dressingen i en bolle til sukkeret er løst opp i væsken.
Fjern litt av skallet på agurken og del den på langs. Fjern innmaten og skjær i tynne strimler litt på skrå. Ha agurkstrimler sammen med gulrotrasp i en bolle og dryss over salt og sukker. La saltet trekke ut en del av væsken fra agurken i 30 min. Skyll deretter agurk og gulrot i kaldt vann og la renne av i en sikt.
Ha agurkblandingen i en bolle. Del opp kylling- og svinekjøtt i mindre biter og vend inn i salaten sammen med scampi.
Legg opp salaten på serveringsfat og dryss over peanøtter og sesamfrø.
Servér med rekechips til å spise salaten med.