Soyaglasert lammeribbe

INGREDIENSER

Porsjoner

4

5 dl lammekraft
1 dl salt soyasaus
2 ss sukker, brunt
1 sitrongress, finhakket
2 cm rød chili, finhakket
1 hvitløksfedd, finhakket
1 kg lammeribbe

2 vårløk, finhakket
4 klyper ingefær, syltet
2 ss søt chilisaus

Kutt bakepoteter i 2cmx5cm staver. Kok dem nesten helt møre i vann. Legg over på et klede og tørk dem godt. Fritér i peanøtt- eller frityrolje til de er lysebrune og møre. Strø over litt salt og servér med ribben.

SLIK GJØR DU

Kok opp lammekraft, soyasaus og brunt sukker. Tilsett sitrongress, chili og hvitløk. Legg i lammeribben med fettsiden ned. Ha på lokk og la ribben dampe i 20 min. Legg ribben over i en ildfast form. Stek videre i ovn på 175 °C i 45 min. Kok inn kraften fra ribben til halvparten. Pensle med kokekraft underveis.
Del ribben i mindre biter. Garnér med vårløk og ingefær. Bruk resten av kraften blandet med søt chilisaus som dipsaus.

Bold Title

© 2020 by Inkognito AS.

  • Facebook
  • Instagram