Italiensk klippfiskgryte

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

Porsjoner

4

600 g klippfisk, utvannet og renset
5 modne tomater
1 gulrot, i små terninger
1 stilk stangselleri, i små terninger
1 liten løk, i små terninger
2 hvitløkfedd, hakkede
5 ss olivenolje

1 ltr kyllingbuljong
Salt og pepper

5 poteter, i terninger
1 neve oliven
1 liten neve flatpersille
1 liten neve basilikum
3 ss pinjenøtter el mandler, ristede

Bytt gjerne ut potetterninger med ris, pasta eller risoni.

SLIK GJØR DU

Skjær fisken i porsjonsstykker. Skold tomatene, fjern skinn og kjerner og del kjøttet i små biter.
Surr gulrot, stilkselleri, løk og hvitløk i olje. Tilsett fisken og surr den litt. Ha i tomater og buljong og dryss over litt pepper og evt litt salt. La småkoke ved svak varme i 10 min.
Skrell potetene og skjær dem i ca 1 cm store terninger. Legg dem over fisken og kok ca 15 min. Smak til med salt og pepper og dryss over oliven, persille, basilikum og pinjenøtter.

Bold Title