Østers med trøffelemulsjon
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
12 østers
Trøffelemulsjon
1 eggeplomme
1/2 ts salt
1 ts dijonsennep
1 ss hvitvinseddik
2 dl nøytral olje
1 dl hvit trøffelolje
1/4 ts kvernet sort pepper
Tomatsalsa
2 tomater
1/2 agurk
1/2 grønt eple
1/4 rødløk
4 ss finhakket frisk persille
Trøffelemulsjon
Rør eggeplommen lys og tykk med salt. Tilsett sennep og halvparten av eddiken. Spe forsiktig med olje mens du visper – en teskje av gangen er nok. Øk mengden etter hvert. Pass på at emulsjonen er glatt og blank. Blir den tynnere er det fare for at den skiller seg. Smak til med salt, pepper og eddik.
Tomatsalsa
Skjær tomater, agurk, eple og løk i små biter. Vend inn hakket persille, limesaft, olje og eddik. Smak til med salt og pepper og sett salsaen kaldt til den skal brukes.