top of page
Ørretfilet med rødbete ”ravioli” og potetchips
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 rød-, gul- eller polkabete
4 ss fersk kremet norsk chèvre
2 ss gressløk, hakket
2 poteter
4 dl smaksnøytral olje
Maldonsalt
2 ss smør
2 dl hvitvin
4 fjellørretfileter
Kok rødbeten i rikelig med vann til den er mør. Det tar ca.
1 time. Skrell beten og skjær 12 tynne skiver på mandolin.
Ha litt chèvre og gressløk på skivene og brett sammen.
Vask potetene godt, og skiv dem tynt på en mandolin.
Varm opp oljen og friter potetskivene til de er sprø.
Krydre med salt og avkjøl på rist.
Varm opp en ildfast form i ovnen, og ha i smør, vin og fisk.
Dekk med folie og stek midt i ovn ved 175 °C i ca. 8 minutter.
Ta formen ut fra ovnen og trekk skinnet fra fisken.
Anrett fisken på tallerkener med rødbeteravioli og chips.
Bold Title
bottom of page