Ørret panert med pinjekjerner
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
800 g ørretfilet
50 g pinjekjerner
8 sitronskiver
8 neper
1 dl extra virgin olivenolje
Salt og pepper
Panert ørret: Fjern skinn og bein fra ørretfiletene og del dem i fire biffer. Hakk pinjekjernene og spre dem utover et bakepapir. Legg den pene filetsiden ned på pinjekjernene og trykk litt så de fester seg. Stek filetene raskt på begge sider i glovarm panne med litt olje.
Legg sitronskivene i en langpanne eller ildfast fat og legg én filet på hver skive. Stek i ovn ved 200 °C i 3 minutter. Fisken skal være nesten rå i midten.
Garnityr: Skjær nepene i ønsket form. Du kan for eksempel beholde stilkene. Kok nepene møre i lettsaltet vann.
Servering: Anrett fisk og neper pent på tallerkenen. Bruk olivenolje som saus.
Dette er en nydelig middags- eller kveldsrett. Både pasta og poteter smaker godt til.