top of page

Ørret panert med pinjekjerner

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

800 g ørretfilet
50 g pinjekjerner
8 sitronskiver
8 neper
1 dl extra virgin olivenolje
Salt og pepper

Panert ørret: Fjern skinn og bein fra ørretfiletene og del dem i fire biffer. Hakk pinjekjernene og spre dem utover et bakepapir. Legg den pene filetsiden ned på pinjekjernene og trykk litt så de fester seg. Stek filetene raskt på begge sider i glovarm panne med litt olje.

Legg sitronskivene i en langpanne eller ildfast fat og legg én filet på hver skive. Stek i ovn ved 200 °C i 3 minutter. Fisken skal være nesten rå i midten.

Garnityr: Skjær nepene i ønsket form. Du kan for eksempel beholde stilkene. Kok nepene møre i lettsaltet vann.

Servering: Anrett fisk og neper pent på tallerkenen. Bruk olivenolje som saus.

Dette er en nydelig middags- eller kveldsrett. Både pasta og poteter smaker godt til.

Bold Title

bottom of page