Øldampete hjerteskjell med squash og linfrøchips
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Øldampete hjerteskjell
Kast skadde skjell.
Skyll resten under
rennende, kaldt vann i minst 15 minutter.
La dem renne av i et dørslag. Surr løk, fennikel og hvitløk blankt i litt olje. Tilsett hvitvinseddik og
reduser til halvparten. Skru opp varmen og
tilsett øl og hjerteskjell.
La det dampe under lokk i 3-4 minutter til skjellene åpner seg.
Sil av kraften og smak til med litt salt.
Linfrøchips
Kok linfrø, vann og salt i
5 minutter på lav varme. Rør underveis. Tilsett ev. mer vann til en klissete grøt.
Smør det ut på et bakepapir. Dekk med et nytt bakepapir, og kjevle til et tynt lag. Trekk det øverste bakepapiret forsiktig av. Stek linfrøene gylne og sprø på 160 °C. Tørk dem ev. videre i ovnen på lavere varme hvis du vil oppbevare dem lenger.
Squashpasta
Skjær lange tråder med en spiralkutter,
eller snitt fine strimler med kniv.
Fordel rå strimler og hjerteskjell i fire dype skåler.
Hell over kokende kraft og servér med linfrøchips.
Øldampete hjerteskjell
Kast skadde skjell.
Skyll resten under
rennende, kaldt vann i minst 15 minutter.
La dem renne av i et dørslag. Surr løk, fennikel og hvitløk blankt i litt olje. Tilsett hvitvinseddik og
reduser til halvparten. Skru opp varmen og
tilsett øl og hjerteskjell.
La det dampe under lokk i 3-4 minutter til skjellene åpner seg.
Sil av kraften og smak til med litt salt.
Linfrøchips
Kok linfrø, vann og salt i
5 minutter på lav varme. Rør underveis. Tilsett ev. mer vann til en klissete grøt.
Smør det ut på et bakepapir. Dekk med et nytt bakepapir, og kjevle til et tynt lag. Trekk det øverste bakepapiret forsiktig av. Stek linfrøene gylne og sprø på 160 °C. Tørk dem ev. videre i ovnen på lavere varme hvis du vil oppbevare dem lenger.
Squashpasta
Skjær lange tråder med en spiralkutter,
eller snitt fine strimler med kniv.
Fordel rå strimler og hjerteskjell i fire dype skåler.
Hell over kokende kraft og servér med linfrøchips.