Ølbresert pinnekjøtt med tyttebærsjy
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Ca 2 kg pinnekjøtt, utvannet
2 flasker øl, lyst eller mørkt
5 dl vann
400 g gulrøtter
400 g kålrot
2 ss smør
800 g poteter, skrelte
2 ss smør
1 dl persille, hakket
Salt og pepper
4 dl stekesjy, f.eks. fra ribbesteking
1 dl tyttebær
2 ss tyttebærsyltetøy
Persille til pynt
Legg pinnekjøttet i en kjele og ha i øl og vann. Damp under lokk på svak varme i ca 2 timer til kjøttet er mørt.
Skrell og kok gulrøtter og kålrot. Mos til stappe og ha i smør og litt kraft fra pinnekjøttet. Smak til med salt og pepper.
Kok potetene møre og stek dem i smøret. Krydre med salt og pepper. Ha over persille.
Varm opp sjyen og pisk inn syltetøy. Jevne evt sausen med maizenamel og ha i tyttebær. Smak til med salt og pepper.
Pynt retten med persille.
Servér gjerne med rosenkål og vossakorv til.