top of page

Ølbraiserte svinekjaker

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

TId: 2 timer

Braiserte kjaker:
12 svinekjaker
3 ss smør
1 dl nøytral olje
2 løk, finhakket
4 fedd hvitløk, finhakket
1 purre, i skiver
1 ss tomatpuré 
3 dl øl av typen Ale, ikke for bittert
3 dl kyllingkraft
2 dl grønnsakkraft
4 store poteter, i store terninger
1 stor gulrot, i terninger
3 laurbærblader
2 kvister frisk rosmarin
3 kvister frisk timian
Salt og nykvernet sort pepper
2 ss smør
1 dl hasselnøtter
2 ss frisk oregano
1 sitron, vasket

Syltet fennikel og
knuste nypoteter:
200 g sukker
100 g eddik
100 g vann
1 fennikel
500 g små, nye poteter
1 ts tørket dill
1 ts fennikelfrø
5 hele pepperkorn
2 ss salt
3 ss god ekstra virgin olivenolje
2 ss dill, hakket
2 ss persille, hakket
Flaksalt

Braiserte kjaker:
Fjern senene på svinekjakene, og dryss kjøttet med salt og pepper. Brun det i smør og olje i en glovarm gryte. Skru ned temperaturen og tilsett løk, hvitløk og purre. Sauter det ved middels varme til løken er blank. Ha i tomatpuré, øl, kraft, poteter, gulrøtter, laurbærblader, rosmarin og timian. Legg på lokk og la det surre i 1 ½ time på lav varme. Smak til med salt og nykvernet pepper, og rør inn 2 ss smør ved servering. Dryss over hakkede hasselnøtter og oregano, og server med syltet fennikel og knuste poteter.

Syltet fennikel og knuste nypoteter:
Kok opp sukker, eddik og vann. Rens fennikelen og ta ev. av de ytterste lagene. Skjær den i biter og gi dem et oppkok i laken. La det trekke i 15-20 minutter. Kok potetene møre med dill, fennikelfrø og pepper i godt saltet vann. Hell av vannet, og ha godt med olivenolje, flaksalt og hakket dill og persille over potetene. Klem potetene lett med en sleiv eller lignende til de sprekker og oljen setter smak på potetene. Server svinekjakene med knuste poteter og syltet fennikel.

Bold Title

bottom of page