top of page

Ølbraisert svinekjakegryte

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Braiserte kjaker
12 svinekjaker
3 ss smør
1 dl nøytral olje
2 løk, finhakket
4 fedd hvitløk, finhakket
1 purre, i skiver
1 ss tomatpuré 
3 dl øl av typen Ale, ikke for bittert
3 dl kyllingkraft
2 dl grønnsakkraft
4 store poteter, i store terninger
1 stor gulrot, i terninger
3 laurbærblader
2 kvister frisk rosmarin
3 kvister frisk timian
Salt og nykvernet sort pepper
2 ss smør
1 dl hasselnøtter
1 håndfull hakket persille
1 sitron, vasket

Syltet fennikel og sprøstekt løk
200 g sukker
100 g eddik
100 g vann
1 fennikel
1-2 gule løk
2 ss maisenna
2 l nøytral olje
Salt

Braiserte kjaker
Fjern senene på svinekjakene, og dryss kjøttet med salt og pepper. Brun det i smør og olje i en glovarm gryte. Skru ned temperaturen og tilsett løk, hvitløk og purre. Sautér det ved middels varme til løken er blank. Ha i tomatpuré, øl, kraft, poteter, gulrot, laurbærblader, ­rosmarin og timian. Legg på lokk og la det surre i 1 1/2 time på lav varme. Smak til med salt og nykvernet pepper, og rør inn 2 ss smør ved servering. Dryss over hakkede hasselnøtter og persille med revet sitronskall.

Syltet fennikel og sprøstekt løk
Kok opp sukker, eddik og vann. Rens ­fennikelen og ta ev. av de ytterste ­lagene. Skjær den i biter og gi dem et oppkok i laken. La det trekke i 20 ­minutter. Lag ev. en stor porsjon som kan oppbevares lenge på sylteglass. Skjær løken i tynne skiver, gjerne med mandolin, og vend dem i maisenna. Ha oljen i en stor gryte. Legg løken i den kalde oljen og sett den på platen på litt over middels varme. Kok opp ­under lett omrøring så løken ikke legger seg på bunnen. Når væsken i løken er fordampet, går det raskt. Fritér løken sprø, men ikke brent. Ta løken opp med hullsleiv eller dørslag og la den renne av. Krydre med salt.

Vinanbefaling: Shalva Gvaramadze Tsarapi, Kakheti, Georgia

Bold Title

bottom of page