top of page

«Spagetti Vongole» med hjerteskjell og kålrotspagetti

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Tid: 30 minutter

1 kg hjerteskjell
1 kålrot
4 ss ekstra virgin olivenolje
1 fedd hvitløk, i tynne skiver
½ ts knuste røde pepperflak
1 dl hvitvin
2 ss grovhakket persille
Salt

Skyll skjellene i en bolle under rennende, kaldt vann. Skrell kålroten og skjær den i lange tynne strimler med en spiralizer. Dryss litt salt over kålrotspaghettien og vend det forsiktig sammen. Ta skjellene opp av vannet og plukk ut dem som er skadet. Varm 4 ss olivenolje i en stor panne og stek hvitløken forsiktig til den får litt farge. Tilsett røde pepperflak og vin. Skru opp varmen på full guff og ha i skjellene. Dekk til pannen og la det koke i 3-6 minutter til muslingene åpner seg og slipper saften. Sil kraften og ha skjellene over i en bolle. Hell kraften tilbake i pannen. Tilsett kålroten og vend den i den kokende kraften til kålrotspagettien er al dente. Vend til slutt inn skjellene og persillen og server straks.

Voila vongole! Dette er sunn og velsmakende mat. Grønnsakspagetti er en fin måte å få i seg mye grønnsaker på. Spagetti og annen pasta er ikke akkurat usunt eller fetende i moderate mengder, men bytter du det ut med grønnsaker som kålrot, squash eller gulrøtter kuttet i tynne spiraler, får du i deg fiber og vitaminer i tillegg. Bare pass på å koke grønnsakspastaen al dente, så det ikke blir grønnsaksmos i stedet.

Hvitvin
Her gjelder det å koke kålrotspagettien «al dente», fordi stivelsen i kålroten gir søtere smak desto lenger den er oppvarmet. I tillegg vil spagettien bare bli en grøt hvis den blir overkokt. Ellers er dette en rett som kaller på en lett, hvit, middelhavsvin. En Vermentino fra Liguria, f.eks. Luna Colli di Luna Vermentino, en Grillo fra Sicilia, en Bianco di Custoza, som kan være Monte del Frá Cà del Magro Custoza Superiore. En Allegrini Soave fra Veneto er alle fine forslag til en Italia-inspirert rett. Disse hjerteskjellene er jo noe av det mest mattypiske man kan få hvis man oppholder seg rundt kysten av Italia.

Bold Title

bottom of page