top of page

«Kåldolmer»

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Kålblader:
4 hele, store blader av 1 sommerkål

Fyll:
Resten av sommerkålen, snittet
2 fedd hvitløk
1 stangselleri, snittet
4 vårløk, snittet
1 ss olivenolje
3 dl tørr eplemost
3 ss eplesidereddik
1 håndfull spede små bringebærblader og geitramsskudd (kan sløyfes)
1 ss eplemarmelade
1 ss sterk sennep
1 ss smør

Til servering:
Urteolje
Noen pene skudd og spiselige blomster

Lag fyllet først.
Kok de store bladene i lettsaltet vann i mellomtiden.
Anrett det varme kålfyllet på 4 varme tallerkener. Dekk med et blad og ha over olje og pynt.

Fres kål, hvitløk, stangselleri og vårløk i olje, uten at det tar farge. Tilsett eplemost og eddik. Kok under lokk i 15 minutter. Ta av lokket og kok inn til det bare er noen spiseskjeer med væske igjen i kjelen. Skru av varmen og rør inn spede skudd, eplemarmelade, sennep og smør. Smak til med noen klyper flaksalt.


Server gjerne med godt brød, potetsalat e.l. for et mer mettende måltid.

Bold Title

bottom of page