«Kåldolmer»
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Kålblader:
4 hele, store blader av 1 sommerkål
Fyll:
Resten av sommerkålen, snittet
2 fedd hvitløk
1 stangselleri, snittet
4 vårløk, snittet
1 ss olivenolje
3 dl tørr eplemost
3 ss eplesidereddik
1 håndfull spede små bringebærblader og geitramsskudd (kan sløyfes)
1 ss eplemarmelade
1 ss sterk sennep
1 ss smør
Til servering:
Urteolje
Noen pene skudd og spiselige blomster
Lag fyllet først.
Kok de store bladene i lettsaltet vann i mellomtiden.
Anrett det varme kålfyllet på 4 varme tallerkener. Dekk med et blad og ha over olje og pynt.
Fres kål, hvitløk, stangselleri og vårløk i olje, uten at det tar farge. Tilsett eplemost og eddik. Kok under lokk i 15 minutter. Ta av lokket og kok inn til det bare er noen spiseskjeer med væske igjen i kjelen. Skru av varmen og rør inn spede skudd, eplemarmelade, sennep og smør. Smak til med noen klyper flaksalt.
Server gjerne med godt brød, potetsalat e.l. for et mer mettende måltid.