Zaru sobanudler med vårløksalat
![chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg](https://static.wixstatic.com/media/7d11c3_7afb1fe8b0bd472092785a69cc29d348~mv2.jpg/v1/fill/w_600,h_680,al_c,q_90,enc_auto/chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg)
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Dipp:
50 ml mirin (søt japansk risvin)
50 ml soyasaus
600 ml dashikraft (klar suppekraft, lagd av fisk eller grønnsaker)
400 g sobanudler, tørkede
4 vårløk, finstrimlet
4 ts wasabipulver, blandet ut med ca 2 ts vann
Dipp: Bland mirin og soyasaus i dashikraften og sett til kjøling i kjøleskapet.
Kok i mellomtiden opp vann i en stor kjele og ha i nudlene så kjapt som mulig. Rør for å hindre nudlene i og feste seg til hverandre. Stå klar med en kopp kaldt vann, ha dette vannet i kjelen når det koker opp igjen. (Dette er en klassisk måte å koke nudler på i Japan: det kalde vannet reduserer temperaturen slik at nudlene blir kokt i samme tempo, både det som er ytterst og innerst. Det kan være behov for å gjøre dette flere ganger, avhengig av hvor godt nudlene var tørket.)
Sjekk om nudlene er ferdige ved å kutte et nudelbånd med fingerneglen din. Det skal være akkurat mykt. La nudlene renne av seg i en stor sil, og skyll godt under rennende vann for å bli kvitt stivelsen. La nudlene renne av på nytt.
Fordel nudlene på fire serveringsfat eller -kurver. Arranger finstrimlet vårløk på toppen og en haug med wasabi ved siden av. Servér med en dipbolle til hver person.