top of page

Zaru sobanudler med vårløksalat

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Dipp:
50 ml mirin (søt japansk risvin)
50 ml soyasaus
600 ml dashikraft (klar suppekraft, lagd av fisk eller grønnsaker)

400 g sobanudler, tørkede
4 vårløk, finstrimlet
4 ts wasabipulver, blandet ut med ca 2 ts vann

Dipp: Bland mirin og soyasaus i dashikraften og sett til kjøling i kjøleskapet.
Kok i mellomtiden opp vann i en stor kjele og ha i nudlene så kjapt som mulig. Rør for å hindre nudlene i og feste seg til hverandre. Stå klar med en kopp kaldt vann, ha dette vannet i kjelen når det koker opp igjen. (Dette er en klassisk måte å koke nudler på i Japan: det kalde vannet reduserer temperaturen slik at nudlene blir kokt i samme tempo, både det som er ytterst og innerst. Det kan være behov for å gjøre dette flere ganger, avhengig av hvor godt nudlene var tørket.)
Sjekk om nudlene er ferdige ved å kutte et nudelbånd med fingerneglen din. Det skal være akkurat mykt. La nudlene renne av seg i en stor sil, og skyll godt under rennende vann for å bli kvitt stivelsen. La nudlene renne av på nytt.
Fordel nudlene på fire serveringsfat eller -kurver. Arranger finstrimlet vårløk på toppen og en haug med wasabi ved siden av. Servér med en dipbolle til hver person.

TITLE

bottom of page