top of page

Wontonkremmerhus med kamskjell

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Vanskelighetsgrad: Ganske enkel

Tid: 20 minutter

12 wontonark
1 egg, pisket
6 kamskjell, i terninger
3 blader thaibasilikum, finhakket
1 sjalottløk, finhakket
½ grønn chili,
finhakket
1 ts sesamolje
1 ts limesaft
5 dl frityrolje

Dypp en krumkakerull i olje. Rull et wontonark rundt den, og lim skjøten med litt sammenvispet egg. Dypp den i frityroljen på 170 °C til wontonarket er gyllent. Ta det opp og avkjøl til det slipper. Gjenta med resten av arkene. Bland kamskjell, basilikum, sjalottløk, chili og sesamolje. Smak til med salt og pepper og tilsett litt limesaft rett før servering. Fyll kamskjellblandingen i kremmerhusene.

Vintips!
Wonton med kamskjell er i utgangspunktet relativt nøytralt på smak. Grønn chili gir en viss krydderretning, men ikke så mye. Soave fra Italia, Chardonnay fra USA, Chenin Blanc fra Sør-Afrika vil passe bra. Hveteøl også.

bottom of page