Wontonkremmerhus med kamskjell
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad: Ganske enkel
Tid: 20 minutter
12 wontonark
1 egg, pisket
6 kamskjell, i terninger
3 blader thaibasilikum, finhakket
1 sjalottløk, finhakket
½ grønn chili,
finhakket
1 ts sesamolje
1 ts limesaft
5 dl frityrolje
Dypp en krumkakerull i olje. Rull et wontonark rundt den, og lim skjøten med litt sammenvispet egg. Dypp den i frityroljen på 170 °C til wontonarket er gyllent. Ta det opp og avkjøl til det slipper. Gjenta med resten av arkene. Bland kamskjell, basilikum, sjalottløk, chili og sesamolje. Smak til med salt og pepper og tilsett litt limesaft rett før servering. Fyll kamskjellblandingen i kremmerhusene.
Vintips!
Wonton med kamskjell er i utgangspunktet relativt nøytralt på smak. Grønn chili gir en viss krydderretning, men ikke så mye. Soave fra Italia, Chardonnay fra USA, Chenin Blanc fra Sør-Afrika vil passe bra. Hveteøl også.