top of page

Vitello tonnato

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Tid: 15 minutter

200 g roastbiff i tynne skiver
1 boks MSC-sertifisert tunfisk i olje, avrent
1 dl majones
1 dl rømme 18 %
4 ss kapers
½ sitron, litt av saften
1 ss olivenolje
125 g blandet salat
½ agurk, i skiver
3 ss kapers
Salt og nykvernet pepper

Bland tunfisk, majones, rømme, kapers, sitronsaft, salt og pepper til en jevn saus. Smak den til. Fordel tynne skiver roastbeef på tallerkenen og drypp litt olivenolje over. Krydre godt med salt og pepper, og dander med salat, kapers og tunfiskkrem ved siden av.

Dette er en klassisk italiensk forrett som godt kan spises som hovedrett også. Den lages egentlig med kalvekjøtt i tynne skiver, men det er den fyldige tunfiskrøren som virkelig får det til å klikke på plass. Kjøttet er magert, og tunfisken inneholder proteiner, omega-3 og vitaminer. Men måten tunfisk fanges på, er ikke alltid helt bærekraftig. Så velg tunfisk som er MSC-sertifisert.

Rødvin, hvitvin
Kalvekjøtt med hermetisert tunfisksaus og litt syrlig, astringent tilbehør. Denne retten er en virkelig klassiker, og den kler svært mange vinstiler. Vi har massevis av proteiner. Vi har syre. Altså et opplegg til en god matopplevelse som også er lett å fordøye. Siden denne retten er svært mye brukt i Piemonte i Italia, vil det være naturlig å bruke en Dolcetto eller en Barbera-drue til den. Vajra lager en kjølig og fin stil. Hvis du vil ha mer lakris og lær, så prøv Scarpa Barbera d’Asti. Men denne retten fungerer også til hvitvin. Da er en lokal hvit Arneis fra Giacosa ypperlig matfølge.

TITLE

bottom of page