top of page

Vietnamesisk kålsalat

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

1/2 hvitkål i tynne strimler
1/2 agurk i terninger
1 gulrot, revet
2-3 vårløk, i skiver
2 hvitløkfedd, presset
1 ss ingefær, revet
1 ts salt
2-3 ss sukker
2 ss hvitvineddik
1 lime saften
2 ss sesamolje
1 ts rød chilli, hakket
2 ts soyasaus
2 ss koriander, hakket
1 ss mynte, hakket
4 ss peanøtter, ristede

Bland sammen kål, agurk, gulrot, vårløk, hvitløk og ingefær i en stor bolle. Dryss over salt og la salaten stå og "safte" seg i 30 min.
Skyll evt salaten i litt kaldt vann. Press væsken fra salaten og legg den over i en ny bolle.
Krydre med sukker, eddik, lime, sesamolje, chili og soyasaus og sett salaten i kjøleskapet til servering.
Rett før servering vendes koriander, mynte og peanøtter inn i salaten.

Servér salaten som tilbehør til fisk og kjøttretter, eller servér den som vegetarisk forrett.

TITLE

bottom of page