Vegansk bolognese

INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
1 gul løk
2 hvitløkfedd
1 gulrot
150 g sellerirot
1 ss olivenolje
3 ss tomatpure
1 ts timian
2 laurbærblad
400 g hakkede tomater
1,5 dl linser
1 grønnsaksbuljongterning
1 ss soyasaus
6 dl vann
2 ss frisk rosmarin, hakket
Salt og pepper
4 porsjoner spagetti el. annen pasta (vegansk)
Topping:
4 ss nøtter, kjerner og frø
Ruccola
1. Skrell løk, hvitløk, gulrot og selleri, og skjær dem i små terninger. Brun terningene i olje i en kjele.
Tilsett tomatpure, timian og laurbærblad, og la det surre videre i 1 minutt.
Ha i hakkede tomater, linser, buljongterning, soyasaus og vann, og kok det i ca. 20 minutter eller til linsene er myke. Tilsett rosmarin og smak til med salt og pepper.
2. Kok pastaen etter anvisning på pakken, og rist nøtter, kjerner og frø.
3. Sil vannet fra pastaen og server med sausen. Topp med nøtter, kjerner, frø og ruccola.
Bolognesesausen kan også brukes i f,eks. en lasagne.