top of page

Varm kikertsalat

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

150 g kikerter, tørkede eller 400 g kikerter, hermetiske

3 ss olivenolje
300 g sjampinjonger, små
Salt
2 hvitløkfedd, hakket
1 rød chili, uten frø, hakket
2 ts spisskummen, malt
Saften av 1 sitron

1 1/4 dl yoghurt, avrent naturell, eller gresk eller tyrkisk tykk yoghurt
En stor neve mynteblader, hakket
250 g babyspinatblader
Havsalt og pepper, nykvernet

Bruker du tørkede kikerter, bløtlegger du dem natten over i kaldt vann, før du skyller dem og lar dem renne av. Ha ertene i en kjele, dekk med vann og kok opp. La ertene småkoke til de er møre, 1-1 1/2 time. Bruker du hermetiske kikerter, skyller du dem og lar dem renne av.
Varm 2 ss av oljen i en stekepanne. Tilsett sopp, krydre med salt og la soppen surre til den er myk. Skru ned varmen og tilsett hvitløk, chili og kikerter. Stek blandingen 2 min, før du tilsetter spisskummen og halvparten av sitronsaften. La det koke til væsken i pannen er fordampet, og sett pannen til side.
Ha yoghurt i en bolle, tilsett hakket mynte og resten av sitronsaften og oljen. Smak til med salt og pepper. Bland godt. Fordel spinat på fire tallerkener, eller på et serveringsfat. Legg på kikerter og soppblanding, hell yoghurtdressing over og servér.

bottom of page