top of page

Varm kikertsalat

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Tid: 2 timer

150 g kikerter, tørkede eller
400 g kikerter, hermetiske
3 ss olivenolje
300 g sjampinjonger, små
2 hvitløkfedd, hakket
1 rød chili uten frø, hakket
2 ts spisskummen, malt
Saften av 1 sitron
1 ¼ dl yoghurt naturell, avrent, eller tykk gresk eller tyrkisk yoghurt
1 stor neve mynteblader, hakket
250 g babyspinatblader
Havsalt og nykvernet pepper

Bruker du tørkede kikerter, må de bløtlegges over natten i kaldt vann før du skyller dem og lar dem renne av. Ha ertene i en kjele, dekk med vann og kok opp. La ertene småkoke til de er møre, 1-1 ½ time. Bruker du hermetiske kikerter, skyller du dem bare og lar dem renne av. Varm 2 ss av oljen i en stekepanne. Tilsett sopp, krydre med salt og la soppen surre til den er myk. Skru ned varmen og tilsett hvitløk, chili og kikerter. Stek blandingen i 2 minutter. Ha i spisskummen og halvparten av sitronsaften. La det koke til væsken er fordampet. Sett pannen til side. Ha yoghurt i en bolle, tilsett hakket mynte og resten av sitronsaften og oljen. Smak til med salt og pepper. Bland godt. Fordel spinat på fire tallerkener, eller på et serveringsfat. Legg på kikerter og soppblanding, hell yoghurtdressing over og server.

Kikerter, sopp og yoghurt. Dette er elementer som gir en grei dose med proteiner. Og ved å krydre litt får du også mye smak ut av ingredienser som ellers er relativt nøytrale.

Hvitvin, oransjevin
Dette er en typisk hvitvinsrett. En fyldig, rolig Pinot Blanc fra Alsace vil være utmerket. Weinbach har gode eksemplarer. Du kan også bruke en oransjevin fra Georgia eller en «naturvin» av det litt mer forsiktige slaget. F.eks. en Cape Rock Asylum fra Sør-Afrika.

TITLE

bottom of page