top of page

Valnøtt- og kantarellfritters

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

10

1/2 løk, finhakket
2 ss smør
Ca 2 dl kantareller, renset og delt i små biter
0,5 dl ferdig kokte små pastabiter (spaghetti knekt i småbiter, risoni e.l.)
1/2 dl knuste valnøtter
2 ss revet parmesanost
2 ss mascarpone

​1 dl mel
2 egg + 1 ts vann, sammenvispet
2 dl brødkrum

Olje til fritering

Fres løken i smør til den er myk. Ha i kantarellene og stek til de ferdige. Avkjøl. Bland med pasta, valnøtter, mascarpone og parmesan. Form til små boller på ca 3 cm i diameter. Vend bollene først i mel. Deretter med egg og så i brødkrum. Rull dem mellom hendene og gjenta med egg og brødkrum. Bollene kan fryses ved dette punktet.

Ved servering:
Varm opp olje til ca 180 °C. Legg klar et brett med klede. Friter bollene ca 20 sekunder. Legg dem over på klede. Dryss over salt og servér straks.

bottom of page