Vårløkpannacotta med vårløkkaviar
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Vårløkpannacotta:
3 gelatinplater
8 vårløker, hakket
1 dl spinat
2 dl matfløte
Salt og pepper
Vårløk-kaviar:
1 dl eplejuice
1 dl vårløk, kun det grønne, hakket
6 g Algin, (texturas)
5 dl vann
3 g Gluco, (texturas)
Vårløkpannacotta: Legg gelatinen i bløt. Ha løk, spinat og matfløte i en kjele og kok i 2 minutter. Mikse og sil. Smak til med salt og pepper. Smelt gelatinen i den varme væsken. Kle en form med folie og hell i væsken. Sett kaldt i 3 timer.
Vårløk-kaviar: Mikse sammen eplejuice og vårløk til det er helt grønt. Sil og mål opp 1 dl væske. Pisk sammen juicen med Algin. Pisk sammen vann og Gluco. Drypp små dråper vårløk/Alginblanding i vann/Glucoblandingen og la det trekke i noen sekunder til det har dannet seg en hinne rundt juicen. Ta opp "kaviaren" og skyll i en skål med kaldt vann.
Servering: Ta ut pannacottaen fra kjøleskapet og skjær den i biter. Server kaviaren oppå.
Servér med salatblanding, vårløkolje og bakte tomater.