top of page

Urtesalat
med avokadopuré, bringebær og macadamianøtter

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4 porsjoner

Ingredienser:

1 gulrot
1 gulbete
1 avokado
1 ss rømme
Litt sitronsaft
Salt
8 små plommetomater gule, grønne og røde
4 dl friske urter, spirer og småsalater
Noen macadamianøtter, ristede
Noen friske bringebær, delte
Frisk peppermynte
2 ss ekstra virgin olivenolje
Bringebæreddik
Tips:

Bruk gjerne spiselige blomster til pynt, og servér med grillet toast.

Skrell gulroten og skjær i tynne lange skiver med skrelleren. Legg i isvann så de blir skikkelig sprø. Gjør det samme med gulbeten.

Del avokado og fjern steinen. Ta ut kjøttet med en skje og ha det i en mikser sammen med rømme, litt sitronsaft og salt. Kjør til en jevn puré. Del tomatene.

Anrett urter, spirer og småsalater med gulrot, gulbete, tomater og avokadopuré på tallerkener. Sprinkle over macadamianøtter, bringebær, peppermynte, olivenolje og litt bringebæreddik og servér.

bottom of page