top of page

Tunfisk i yamsaus med sjøgress

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

275 g yam, skrelt og revet (NB! Søtpotet blir ofte feilaktig kalt yam.)
450 ml dashikraft (klar suppekraft, lagd av fisk eller grønnsaker)
5 ss soyasaus
1 ss sukker
1 ss mirin (søt japansk risvin)

400 g tunfisk, fersk, kuttet i terninger (størrelse en munnfull)
1 ts salt

Garnityr:
2 ts wasabipulver, blandet med like mye vann
2 vårløk, finkuttet i tynne ringer
1 ark non, tørket tang, finstrimlet

Ha revet yam i en stor bolle. Tilsett dashikraft, soyasaus, sukker og mirin, bland godt.
Ha tunfisk i en annen bolle, strø salt over og hell yamblandingen over. Rør det godt sammen.
Fordel tunfisk- og yamblandingen på fire tallerkener og ha små klyper med wasabi, kuttet vårløk og strimlet non over som garnityr.

TITLE

bottom of page