Tomattartar med tørkede tomatkjerner og tomatskall
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4-6 perfekt modne tomater, gjerne med stilk
Vann til koking
Isvann til avkjøling
God olivenolje
Flaksalt
Kjernene fra tomatene
Honning
Flaksalt
Skall
Olje til fritering
Soyamajones
Lag noen snitt i skinnet på tomatene. Kok 4-5 tomater av gangen i 20-30 sekunder i fosskokende vann, eller til skinnet så vidt løsner. Legg tomatene i isvann.
Dra av skinnet. Del tomatene i fire og ta ut kjernene med en liten kniv. Legg skinn, kjerner og tomatkjøtt hver for seg.
Fordel tomatkjernene på et brett med bakepapir. Drypp over honning og flaksalt. La dem stå i ovnen på 100c med døren åpen i ca. 10 timer, eller til kjernene er semitørket.
Tørk tomatskallet på kjøkkenpapir. Friter det på middels varme (ca. 120c), til det er sprøtt.
Kutt tomatkjøttet i små biter. Bland med olivenolje og flaksalt. Anrett tomatkjøttet på tallerkenen og topp med kjerner og sprøtt skinn.
Server som tilbehør til en rett eller som en forrett i seg selv.
Umamitips:
Topp med noen skjeer majones (gjerne hjemmelaget) smakt til med soyasaus og finhakket fennikel.
Tomatskall og kjerner blir ofte til overs. Bruk det!