top of page

Tomatsalat med burrata, basilikum og sprøtt brød

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Tid: 15 minutter

1 neve røde
cherrytomater
1 neve gule
cherrytomater
1 burrata
3 ss olivenolje
Basilikum
1 bagett, i tynne,
tynne skiver
2 ss olivenolje
Salt og pepper

Skyll tomatene, tørk dem med et kjøkkenhåndkle og del dem i to. Ha tomater og burrata i en bolle. Vend dem med olje og krydre med basilikum, salt og pepper. Legg bagettskivene på et stekebrett. Drypp over litt olivenolje, salt og pepper. Stek skivene på 180 °C til de er gylne.

Dette er middelshavskost med masse friske tomater, en mild og kremete burrata, basilikum, som gir et lite innslag av grønt, og bare noen syltynne skiver bagett som gir litt knasende sprøtt på toppen.

Rosévin, hvitvin, rødvin
Tomater i seg selv er litt vanskelige sammen med vin, fordi tomatene forsterker bitterelementer i vinen. Men bruker man skikkelig olivenolje til, har man en vinmatch med en gang. Som til de fleste italiensk-inspirerte retter, er det mulig å bruke flere typer vin. Hvitvin. Rødvin. Og ikke å forglemme rosévin. Her kan vi ta i bruk italienske roséviner, f.eks. fra Burlotto i Piemonte. Eller Ioppa. Eller Planeta – da er vi over på Sicilia. Det går helt fint. Provence-rosé går også utmerket til nesten alt. Prøv Berne fra Provence.

TITLE

bottom of page