Tiurbuljong med krås
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 ltr tiurkraft
1 tiurkrås
1 chili
2 tiurhjerter
20 g bacon
1 kvast timian
8 wontonblader
4 ss extra virgin olivenolje
Salt og pepper
Suppe: Vask kråsen omhyggelig og la den småputre 2 timer i kraften. Etterfyll med kraft eller vann ved fordamping. Finhakk litt av chilien og ha den i suppen. Resten deles i 4 til pynt – må ikke spises! Når kråsen er mør, deles den i mindre biter. Legg bitene tilbake i suppen.
Hjertetortellini: Kjør tiurhjerter, bacon, 3 ss kraft, timian og en knivsodd salt og pepper i en food-processor.
Pensle den kvadratiske wontonplaten med vann. Legg 1/2 ss fyll på midten. Brett diagonalt, spiss mot spiss.
Klem kantene sammen så du får trekantputer.
Ha tortelliniputene oppi kraften og la dem småkoke i 2 - 3 minutter.
Servering: Ha suppe i dype tallerkener, legg tortelliniputer i suppen og drypp 1 ss olivenolje i hver tallerken.
Pynt med chili, men gi beskjed om at den ikke bør fortæres ...