top of page

Tartar av hjort med kantarellsuppe

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4


Tartar:
300 g renskåret hjortekjøtt av god kvalitet
2 ss olivenolje
1 ts flaksalt
1 ss soyasaus

Kantarellsuppe:
5 dl kantareller, renset og delt
Smør til steking
2 dl hvitvin
5 dl kylling eller kalvekraft
2 ss soyasaus
2 ss tyttebær
2 ss unge granskudd (kan sløyfes)
2 dl fløte
Flaksalt
2 ss creme fraiche
1 ss smør

Syltede kantareller:
10-12 pene små kantareller
Smør til steking
1 dl eplesidereddik
1 dl tørr eplemost

Nøttejord:
1 dl hasselnøtter
2 ss aske laget av purreløk
1 ts flaksalt

Fritert reinlav:
En håndfull renset reinlav
2 dl klaret smør
Salt

Til servering:
1 håndfull ville bær
4 ts honning


Tartar:
Finhakk hjortekjøttet. Smak til med olivenolje, flaksalt og soyasaus. Oppbevar det iskaldt frem til servering.

Kantarellsuppe:
Fres kantarellene i en kjele med smør. Tilsett hvitvin og kyllingkraft. Kok inn til halvparten.
Ha i soyasaus, tyttebær, granskudd og fløte. Kok opp.
Kjør suppa i en mikser. Smak til med salt. Sil over i en ny kjele.
Skum opp suppa med creme fraiche og smør rett før servering.

Syltede kantareller:
Stek kantarellene i smør. Tilsett eplesidereddik og eplemost. Kok opp. Avkjøl soppen i laken.

Nøttejord:
Stek hasselnøttene i 10 minutter på 180 °C. Avkjøl. Fjern skallet.
Knus nøtter, purreløkaske og salt, gjerne i en kjøkkenmaskin.

Fritert reinlav:
Bløtlegg reinlav i vann. Tørk godt av med papir. Friter reinlavet i klaret smør på ca. 140 °C til det er sprøtt. Dryss over salt.

Til servering:
Anrett tartarene på kalde tallerkener. Ha på nøttejord, syltet sopp og fritert reinlav. Hell over bær og honning. Server med varm suppe ved siden av.

Server gjerne med en vakteleggeplomme på toppen.

bottom of page