top of page

Syltet makrell med ferskost og grillet sommergrønt

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

2 middels store makrellfileter
2 ss salt
1/2 bunt dill
1 ss fennikelfrø 
2 dl eddik
4 dl vann
2 dl sukker
2 snackagurker
4 asparges
1 dl solsikkekjerner
1 ss smør
1 ss olivenolje
2 dl ferskost
1 dl majones
Sitronsaft

Fjern hinnen ytterst på skinnet av ­filetene. Skjær ut en stripe på
midten der hvor de små beina sitter, så slipper du å nappe dem ut.
Nå har du 2 avlange biter av hver filet. Dryss dem med 2 ss salt og
legg dem i en dyp form mens du forbereder resten.
Kok opp noen av de nederste stilkene på dillen sammen med fennikelfrø, ­eddik, vann og sukker. Senk temperaturen og la det trekke på ca. 60 °C.
Fyr opp grillen og stek agurk og ­asparges 1/2 minutt på hver side på direkte varme. Skjær dem så i mindre biter. Rist solsikkekjernene på middels varme med 2 ss vann, smør, olivenolje og litt salt. La det koke inn under omrøring til kjernene begynner å bli gylne. La dem renne av på kjøkkenpapir.
Rør ­sammen ferskost og majones og smak til med litt sitronsaft og salt.
Hell den varme laken over fisken rett før servering, og la det trekke i
ca. 30 sekunder til fisken begynner å flake seg. La fisken renne av,
og anrett den på tallerkener med resten av elementene.
Pynt ev. med karse eller lignende.

Vinanbefaling: Trimbach Sélection de Vieilles Vignes Riesling, Alsace, Frankrike

TITLE

bottom of page