Syltet makrell med ferskost og grillet sommergrønt

INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
2 middels store makrellfileter
2 ss salt
1/2 bunt dill
1 ss fennikelfrø
2 dl eddik
4 dl vann
2 dl sukker
2 snackagurker
4 asparges
1 dl solsikkekjerner
1 ss smør
1 ss olivenolje
2 dl ferskost
1 dl majones
Sitronsaft
Fjern hinnen ytterst på skinnet av filetene. Skjær ut en stripe på
midten der hvor de små beina sitter, så slipper du å nappe dem ut.
Nå har du 2 avlange biter av hver filet. Dryss dem med 2 ss salt og
legg dem i en dyp form mens du forbereder resten.
Kok opp noen av de nederste stilkene på dillen sammen med fennikelfrø, eddik, vann og sukker. Senk temperaturen og la det trekke på ca. 60 °C.
Fyr opp grillen og stek agurk og asparges 1/2 minutt på hver side på direkte varme. Skjær dem så i mindre biter. Rist solsikkekjernene på middels varme med 2 ss vann, smør, olivenolje og litt salt. La det koke inn under omrøring til kjernene begynner å bli gylne. La dem renne av på kjøkkenpapir.
Rør sammen ferskost og majones og smak til med litt sitronsaft og salt.
Hell den varme laken over fisken rett før servering, og la det trekke i
ca. 30 sekunder til fisken begynner å flake seg. La fisken renne av,
og anrett den på tallerkener med resten av elementene.
Pynt ev. med karse eller lignende.
Vinanbefaling: Trimbach Sélection de Vieilles Vignes Riesling, Alsace, Frankrike