top of page

Syltede cherrytomater

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

2

12 cherrytomater

1 dl riseddik
1 dl mirin
1 dl sesamolje
1 ts salt

2 skiver brød, grovt
1 ss sesamfrø, ristet
1 ts maldonsalt

En neve frisk basilikum
1 dl crème fraîche
1 lime

Rødløk
Salatblader
Små basilikumblader til pynt

Kutt et lite snitt i skinnet på cherrytomatene. Kok opp en kjele med vann og dypp tomatene 15 sek. Ha dem rett over i isvann. Fjern skallet.
Kok opp riseddik, mirin og sesamolje. Smak til med salt. Hell den varme laken over tomatene og la dem avkjøle seg i laken.
Kutt brødet i fire, tynne rektangulære skiver. Rist dem lysebrune i ovn. Strø over sesamfrø og maldonsalt.
Kjør basilikum, crème fraîche og saften av en lime med en stavmikser.
Legg 3 tomater på hver skive med brød. Legg noen skiver med rødløk og noen blader med salat på tallerken. Legg på toastene med tomat. Drypp over basilikumsaus og pynt med basilikum.

TITLE

bottom of page