Syltede cherrytomater
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
2
12 cherrytomater
1 dl riseddik
1 dl mirin
1 dl sesamolje
1 ts salt
2 skiver brød, grovt
1 ss sesamfrø, ristet
1 ts maldonsalt
En neve frisk basilikum
1 dl crème fraîche
1 lime
Rødløk
Salatblader
Små basilikumblader til pynt
Kutt et lite snitt i skinnet på cherrytomatene. Kok opp en kjele med vann og dypp tomatene 15 sek. Ha dem rett over i isvann. Fjern skallet.
Kok opp riseddik, mirin og sesamolje. Smak til med salt. Hell den varme laken over tomatene og la dem avkjøle seg i laken.
Kutt brødet i fire, tynne rektangulære skiver. Rist dem lysebrune i ovn. Strø over sesamfrø og maldonsalt.
Kjør basilikum, crème fraîche og saften av en lime med en stavmikser.
Legg 3 tomater på hver skive med brød. Legg noen skiver med rødløk og noen blader med salat på tallerken. Legg på toastene med tomat. Drypp over basilikumsaus og pynt med basilikum.