Svigermors naan

INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
10 porsjoner
Ingredienser:
2,1 dl melk
1,5 ss sukker
1/2 pk fersk gjær
600 g hvetemel
1 ts salt
2 ts bakepulver
4 ss rapsolje
2,5 dl matyoghurt
Varm melken til den er lunken. Bland gjæren ut i melken.
Bland resten av ingrediensene godt sammen til en myk deig og elt den i minst 15 minutter, til den blir myk og elastisk. Hev deigen til dobbel størrelse.
Varm opp ovnen til maks temperatur og sett på grillelementet. La stekebrettet også bli skikkelig varmt.
Del deigen i åtte like store deler. Kjevle bitene runde eller pæreformede, omtrent en halv centimeter tykke.
Stek ett eller to av gangen. Legg de kjevlede leivene på det varme stekebrettet. Sett det inn i ovnen på øverste rille. Følg med hele tiden. Dersom de blåser seg opp så mye at brødene kommer i kontakt med grillelementet må du sette det på midterste rille.
Det varierer litt hvor lang tid de skal steke alt fra 3 til 8 minutter. Følg med! Ta brødene ut like før de svir seg.
Obs! Svigermor pleier å legge brødene direkte på en glovarm grill på sommeren. Det blir også veldig bra!
Knus 4–5 hvitløkfedd og varm opp med smør. Pensle brødene med smøret rett etter steking.